Miqtë e vitit 2012

Në fund të fundit, librat janë po aq të rrezikshëm sa dhe çdo gjë tjetër, madje, disa prej tyre, janë aq të rrezikshëm sa mund të të ndryshojnë edhe jetën.

miqte e librit

A.

AA.VV. – Ai confini dell’orrore

AA.VV. – I mille volti tel terrore

AA.VV. – Il libro dei morti viventi

AA.VV. – Orrori e incubi

AGATHA CHRISTIE – Misteri i Nilit

AGATHA CHRISTIE – Vrasje në famulli

B.

BESSA MYFTIU – Drejt të pamunudrës

C.

CARLOS RUIZ ZAFON – I burgosuri i qiellit

CARLOS RUIZ ZAFON – Marina

CORMAC MC.CARTHY – Rruga

CHUCH PALAHNIUK – Nina nana

D.

DARIEN LEVANI – Il famoso magico qukapik

DARIEN LEVANI – Poetët bëjnë dashuri ndryshe

DENIS ETCHISON – L’uomo ombra

E.

ENRICH MARIA REMARQUE – Një natë në Lisbonë

ENTON BIDO – Kurorëshkelja

(HAMDI) ERJON MUCA – Besimi komunist

F.

FASLLI HALITI – Para ikjes (poezi)

G.

GLENN COOPER – (1) Biblioteka e të vdekurve

GLENN COOPER – (2) Libri i shpirtrave

GLENN COOPER – (3) Damka e djallit

GREG COX – Underworld – Nemici di sangue

H.

H.P.LOVECRAFT – Il meglio dei racconti

HARPER LEE – Të vrasësh zogun përqeshës

I.

ISAAC ASIMOV – Io, robot

ISMAIL KADARE – Aksidenti

J.

J.R.R.TOLKIEN – Biblo Hobiti

JAMES ELLROY – Dalia nera

JAMES ELLROY – L.A. Confidential

JANE AUSTEN – Krenari dhe paragjykim

JOHN GRISHAM – Më në fund gjykatës

JOHN GRISHAM – Ndërmjetësi

JORGE LUIS BORGES – Libri i rërës

K.

KATHERINE NEVILLE – Zjarri

N.

NATHANIEL HAWTHORNE – Damka e turpit

NEIL GAIMAN – Koralina

NDRIÇIM ADEMAJ  Dera (poezi)

P.

PAUL AUSTER – Trilogjia e Nju Jorkut (Qyteti i qeltë, Fantazmat, Dhoma e kyçur)

PHILIP PULLMAN – Materialet e Tij të errëta (1) Busulla e artë

PHILIP PULLMAN – Materialet e Tij të errëta (2) Thika e mprehtë

PHILIP PULLMAN – Materialet e Tij të errëta (3) Tejqyra e qelibartë

PHILIP ROTH – Del hija

R.

RANSOM RIGGS – Sekreti i shtëpisë në ishull

RAY BRADBURY – Koha për të ikur

RICHARD MATHESON – Altri regni

RICHARD MATHESON – Duel e altri racconti

RICHARD MATHESON – Incubo a seimila metri

RIDVAN DIBRA – Legjenda e vetmisë

ROBERT BLOCH – Gotico Americano

S.

STEPHEN KING – 22/11/63

STEPHEN KING – Blaze

STEPHEN KING – It

STEPHEN KING – L’incendiaria

STEPHEN KING – Mucchio d’ossa

STEPHEN KING – Notte buia, niente stelle

STEPHEN KING – Shining

T.

TATIANA DE ROSNAY – Çelësi i Sarës

TELEMAK KOCI – Në bregun përballë

TERRY BROOKS – (1) Gli eredi di Shannara

TERRY BROOKS – (2) I talismani di Shannara

TERRY BROOKS – (3) Il druido di Shannara

TERRY BROOKS – (4) La regina degli Elfi di Shannara

U.

UMBERTO ECO – Varreza e Pragës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *