Tag Archives: tregim

Vdekja është zanati im

vdekja eshte zanati im

Nuk kam qenë gjithmonë një vrasës. Në fillim kam qenë një shkrimtar. Kam botuar katër libra. Me pak njohje këtu, me pak atje, dola në një televizion, pastaj në një tjetër; më dërguan ca pyetje për një intervistë diku, pastaj ca të tjera diku tjetër. Pyetjes më të bukur: “Përse shkruan?” unë i përgjigjesha: “Shkruaj që të ndihem i gjallë. Shkruaj që të jetoj. Shkruaj që të konfirmoj një realitet, që e di se ekziston, por nuk e kam përjetuar ende.”

Continue reading Vdekja është zanati im

Një djalë dhe një vajzë

 

Njohja e saj me Mirin nuk ishte e rastësishme. Për të. Së pari sepse ajo nuk besonte tek rastësia dhe, së dyti (këtë do ta merrte vesh vetëm mbasi të lidhte shoqëri me të), ashtu si babai i saj, edhe babai i Mirit e kishte gjetur atë kabinë pikërisht në momentet e fundit dhe as Miri – njësoj si ajo – nuk kishte qenë aspak entuziast për atë vend. Divjaka ishte e famshme për luftën me mushkonjat, që çdo pushues ishte i detyruar të bënte. Por ja që në plazhin e Divjakës, përveç mushkonjave, ata gjetën edhe njëri – tjetrin.

Continue reading Një djalë dhe një vajzë