Tag Archives: mehr licht

Tregimi “Ujku” ne “Mehr Licht!” Nr. 42/2012

Në të gjitha libraritë:
Revista letrare “Mehr Licht!” Nr. 42 (Prill 2012)
Tregimi “Ujku” nga Enkelejd Lamaj

Tani do të tregoj. Do t’ia nis nga fillimi, natyrisht, ashtu si çdo gjë nis nga fillimi. Do t’ia nis pikërisht nga momenti se si fillon. Prandaj, doktor, rrini i qetë, llogarisni kohën tuaj se unë do ta marr me nge, megjithëse nuk mendoj se do të më duhet shumë kohë, aq më tepër që mund të ndodhë nga momenti në moment. Dhe ah, nuk është se jam ndonjë rrëfimtar i kulluar, domethënë, thjesht vazhdoj juridikun dhe jo letërsinë…

Si?

Po, natyrisht, edhe ne jemi të gojës, nuk të falim për llafallogji, por ajo që dua të them është se unë do të rrëfej si të mundem, prandaj uli sytë i qetë mbi fletoren tënde dhe fillo të mbash shënime me atë shkrimin e zakonshëm të doktorit, të identifikueshëm vetëm prej farmacistëve. Unë nuk kam ndër mend të të kushtoj shumë vëmendje: është më mirë që unë të përqendrohem në rrëfimin tim. Prandaj edhe jam këtu.

Po, po. Patjetër.

Pra: thashë se do t’ia nisja nga fillimi, se si fillon dhe gjithçka fillon me një…

Vazhdon tek “Mehr Licht”.